Thematische werktafels voor een versterkte regio!

Een groep van meer dan 100 regionale partners, stakeholders en experten opgedeeld in diverse domeinen en expertises, werd de voorbije maanden uitgenodigd om mee te debatteren over de uitdagingen en na te denken over de mogelijke acties in onze Denderregio.

De thema’s zijn grondig uitgewerkt: Economie & Werk, Wonen & Publieke Ruimte, Mobiliteit, Onderwijs & Opleiding, Zorg & Welzijn, Taal & Diversiteit en Cultuur, Toerisme & Vrije Tijd. Vanuit deze thematische werktafels werden als antwoord op de uitdagingen verschillende doelstellingen geformuleerd. De rode draad in alle gesprekken is de behoefte aan samenwerking, een positief imago voor de regio en een structurele verhoging van de financiering vanuit hogere overheden.

Na de bepalingen van uitdagingen en doelstellingen, werd alles voorgesteld aan de Colleges van Burgemeester en Schepenen. Via een prioriteitsoefening konden zijn de volgorde van de diverse thema’s bepalen. Tot slot valideerden de burgemeesters en de algemeen directeurs het geheel tijdens het Burgemeestersoverleg. Al deze info werd verwerkt en meegenomen in het memorandum van de Denderregio. Dit regionaal dossier bevat de belangrijkste uitdagingen, doelstellingen en acties voor de versterking van de Denderregio.


Het concept van de thematische werktafels zal zich niet beperken tot een éénmalig feit. Om de samenwerking te versterken met alle partners, beleidsmakers en stakeholders en projectmatig op regionaal niveau uitdagingen aan te pakken, zal deze werkwijze structureel worden opgebouwd en verder worden uitgewerkt.